První předpověď počasí na víkend: Zima se stále hlásí o slovo, bude mrznout a sněžit!

Zimní počasí v Česku, mráz trápí chodce i řidiče.

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

29. března 2022 6:00

V Česku se má v průběhu tohoto týdne ochladit, ani předpověď na nadcházející víkend neslibuje výrazné zlepšení. Naopak, v noci bude opět mrznout a přes den bude jen lehce nad nulou.

Vyplývá to z týdenní předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). O víkendu podle ní teploty v noci klesnou k -4, při zmenšené oblačnosti až k -8 °C. 

Bude zataženo až oblačno, počítat je třeba i s možnými sněhovými přeháňkami. Denní maxima dosáhnou 5 stupňů v sobotu, v následujících dnech se lehce oteplí. 

Předpověď na sobotu (00-24):Zataženo až oblačno, místy sněhové přeháňky. Nejnižší noční teploty 0 až -4 °C, ojediněle tvorba náledí. Nejvyšší denní teploty 1 až 5 °C. Čerstvý severní až severovýchodní vítr 4 až 8 m/s.

Vyhlídka počasí od neděle do úterý:Oblačno až zataženo, zpočátku místy polojasno a ojediněle sněhové přeháňky. Od západu postupně na většině území přeháňky nebo déšť, od vyšších poloh srážky sněhové. Nejnižší noční teploty zpočátku -1 až -6 °C a při zmenšené oblačnosti kolem -8 °C, postupně +3 až -2 °C. Nejvyšší denní teploty 2 až 7 °C, postupně 5 až 10 °C.

Témata: Počasí Zima ČHMÚ