Počasí se po pondělku začne kazit, naznačuje předpověď na příští týden!

Jarní deštivé počasí v Praze

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

26. března 2022 6:00

Česko si v posledních dnech užívalo slunného počasí, v příštím týdnu se ale ochladí a přibude srážek. Ukazuje to předpověď Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Z předpovědi vyplývá, že ještě v noci na pondělí mohou klesnout teploty lehce pod nulu. Od úterý dál už tomu tak ale nebude. Zároveň začne přibývat oblačnosti, místy hrozí déšť nebo přeháňky.

Denní maxima už budou odpovídat jaru. V pondělí nejspíš teploměr na některých místech ukáže více než 20 stupňů, poté se ochladí až na středečních 14 °C. 

Předpověď na pondělí (00-24):Jasno až polojasno, večer od severozápadu přibývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty +3 až -1 °C, v údolích místy kolem -3 °C. Nejvyšší denní teploty 17 až 21 °C. Slabý, během dne mírný západní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na úterý (00-24):Oblačno až zataženo, zejména v severní polovině území místy déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty 7 až 3 °C. Nejvyšší denní teploty 12 až 17 °C, na jihu až 19 °C. Slabý proměnlivý vítr do 4 m/s, během dne přechodně mírný západní až severozápadní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na středu (00-24):Oblačno až zataženo, místy déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty 6 až 2 °C. Nejvyšší denní teploty 10 až 14 °C, na jihovýchodě až 16 °C. Slabý proměnlivý vítr do 4 m/s, postupně mírný východní vítr 2 až 6 m/s.

Témata: Počasí ČHMÚ