Počasí může o víkendu překvapit, ještě hrozí sněžení!

Lidé ve sněhové vánici, ilustrační foto

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

17. března 2022 6:00

Počasí bude o nadcházejícím víkendu poměrně stálé, teploty se budou držet kolem deseti stupňů nad nulou. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Podle předpovědi zveřejněné na webu ČHMÚ dosáhnou denní maxima v sobotu i neděli až 10 °C. V noci budou teploty nadále klesat pod bod mrazu, teploměr ukáže až -5 °C.

Po většinu víkendu by mělo být jasno nebo polojasno, v sobotu ale přece jen může dojít k přeháňkám, které mohou být i sněhové. 

Předpověď na sobotu (00-24):Jasno až polojasno, přechodně až oblačno. Na západě a severozápadě místy, jinde ojediněle přeháňky, nad 500 m i smíšené nebo sněhové. Nejnižší noční teploty +1 až -3 °C, na Moravě a ve Slezsku ojediněle až -5 °C. Nejvyšší denní teploty 6 až 10 °C. Slabý severní, během dne mírný severovýchodní až východní vítr 3 až 7 m/s.

Předpověď na neděli (00-24):Jasno až skoro jasno. Nejnižší noční teploty -1 až -5 °C. Nejvyšší denní teploty 6 až 10 °C. Mírný východní až jihovýchodní vítr 3 až 7 m/s, na severovýchodě vítr slabý východní.

Témata: Počasí ČHMÚ