Počasí: V týdnu se oteplí, převládne slunečno, v noci bude dál mrznout

Ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

8. března 2022 6:00

Během tohoto týdne bude v Česku ubývat přeháněk i oblačnosti, postupně převládne slunečné počasí. Teploty přes den budou stoupat a o víkendu se mohou dostat až k deseti stupňům Celsia. V noci bude ale dál mrznout.

Vyplývá to z týdenní předpovědi počasí a informací na facebooku Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Teploty podle meteorologů v těchto dnech zůstávají nižší, než bývá obvyklé na začátku března. Proudění studeného vzduchu od severovýchodu bude pokračovat i v nejbližších dnech.

"Čekají nás tedy nejdřív spíš zimní teploty, ale sněhových přeháněk i oblačnosti bude ubývat a během týdne postupně převládne slunečné počasí. I díky němu začnou teploty přes den stoupat, na konci týdne až k deseti stupňům Celsia," uvedli pracovníci ČHMÚ na sociálních sítích.

V úterý budou maxima kolem osmi stupňů Celsia, jen na severovýchodě republiky se teploty nedostanou nad dva stupně nad nulou. Ke konci týdne se teploty v celé zemi dostanou k osmi až deseti stupňům. V noci a nad ránem bude stále mrznout, teploty klesnou během týdne při malé oblačnosti ojediněle i deset stupňů pod nulu.

V úterý by podle předpovědi mohlo hlavně na severu a severovýchodě země občas sněžit, postupně ale bude srážek i oblačnosti ubývat a převládne slunečné počasí.

Témata: Počasí sníh