Počasí: Zima se ještě neloučí, naznačuje předpověď pro další dny!

Ilustrační fotografie.

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

7. března 2022 6:00

Nástup jara se vším všudy se zatím nekoná. Nový pracovní týden začne jeho nejchladnějším dnem, v druhé polovině se oteplí a denní maxima dosáhnou až 8 stupňů. V noci však bude nadále mrznout, předpovídají meteorologové. Teploty klesnou až k -10 °C.

Vyplývá to z předpovědi zveřejněné na webu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). 

Předpověď na pondělí (00-24):Oblačno až zataženo, ráno a večer místy polojasno. Ojediněle, na severu a severovýchodě během dne místy občasné sněžení nebo sněhové přeháňky. Nejnižší noční teploty -3 až -7 °C, při malé oblačnosti kolem -9 °C. Nejvyšší denní teploty 1 až 5 °C, v 1000 m na horách kolem -3 °C. Slabý, přechodně mírný severní až severozápadní vítr 3 až 7 m/s.

Předpověď na úterý (00-24):Většinou polojasno, na východě a severovýchodě oblačno až zataženo a místy občasné sněžení nebo sněhové přeháňky. Během dne ustávání srážek a místy ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty -2 až -6 °C, při malé oblačnosti až -9 °C. Nejvyšší denní teploty 3 až 7 °C, na severovýchodě kolem 2 °C. Slabý, během den na Moravě a ve Slezsku vítr mírný severní až severovýchodní 2 až 6 m/s.

Předpověď na středu (00-24):Jasno až polojasno, na východě oblačno až zataženo a ojediněle slabé sněžení. Nejnižší noční teploty -2 až -6 °C, při malé oblačnosti kolem -9 °C. Nejvyšší denní teploty 4 až 8 °C, na severovýchodě kolem 3 °C. Slabý, během dne na Moravě a ve Slezsku vítr mírný severní až severovýchodní 2 až 6 m/s.

Předpověď na čtvrtek (00-24):Jasno nebo skoro jasno, ráno ojediněle mrznoucí mlhy nebo nízká oblačnost a ojediněle slabé sněžení. Nejnižší noční teploty -3 až -7 °C, ojediněle kolem -10 °C. Nejvyšší denní teploty 4 až 8 °C. Slabý, postupně mírný východní až severovýchodní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na pátek (00-24):Jasno nebo skoro jasno. Nejnižší noční teploty -3 až -7 °C, ojediněle kolem -10 °C. Nejvyšší denní teploty 4 až 8 °C. Mírný jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s.

Témata: Počasí ČHMÚ