Počasí: O víkendu se teploty přes den nedostanou nad pět stupňů

mráz

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

4. března 2022 6:00

V Česku je dnešní ráno opět mrazivé, přes den se díky slunečnému počasí oteplí, postupně ale začne mraků od severovýchodu přibývat. Pátek už bude podmračený, v Beskydech a Jeseníkách očekávají meteorologové i trvalejší sněžení. Slunečná by mohla být až neděle.

Rána zůstanou i o víkendu mrazivá a odpoledne se teploty nedostanou nad pět stupňů, podobně chladno bude i na začátku příštího týdne. Vyplývá to z týdenní předpovědi počasí Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

"Dnešní ráno je opět mrazivé s teplotami většinou mezi minus třemi až minus sedmi stupni Celsia, výjimečně je i pod minus deset stupňů Celsia. Přes den se díky většinou slunečnému počasí teploty budou zvyšovat, většinou budou od tří do sedmi stupňů Celsia, v Čechách může být i tepleji. Méně slunce si dnes užijí lidé ve východní polovině území," uvedl dnes ČHMÚ na twitteru.

Pátek bude podmračený a víc mraků se může přechodně ukázat i v sobotu, až v neděli se alespoň částečně vrátí slunečné počasí. V pátek meteorologové očekávají místy sněhové nebo krupkové (smíšené) přeháňky, na horách na severu a severovýchodě i trvalejší sněžení. V sobotu bude oblačno až polojasno, ráno se mohou ojediněle objevit mrznoucí mlhy.

Neděle bude podle meteorologů skoro jasná, nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi jedním až pěti stupni Celsia, nejnižší noční teploty mezi minus pěti až minus devíti stupni Celsia, v údolích kolem minus 11 stupni Celsia. Podobné teploty vydrží i na začátku příštího týdne.

Témata: Počasí