Předpověď počasí na další týdny: Chladným ránům brzy odzvoní, míní meteorologové!

Jarní přiroda v celé své kráse.

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz, ČTK

1. března 2022 6:00

Noci budou v Česku až do víkendu mrazivé. Nejstudenější zřejmě bude úterní a středeční noc, kdy mohou teploty klesnout až na minus 11 stupňů Celsia. Uvedl to dnes Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) na svém facebookovém účtu a v týdenní předpovědi počasí.

"Mrazivé noci a rána nás budou v nastávajícím týdnu doprovázet až do víkendu," uvedl ČHMÚ. Pravděpodobně nejmrazivější bude už úterní, tedy první březnové ráno, a následně i středeční ráno. Meteorologové očekávají v obou dnech pokles nočních teplot na minus čtyři až minus osm stupňů, a v údolích dokonce až na minus 11 stupňů Celsia.

Přes den bude v tomto týdnu zřejmě jasno až polojasno. Zejména na severu a severovýchodě Česka ale může sluníčko přechodně zakrýt oblačnost a ojediněle se objeví i sněžení. Přes den se teploty budou pohybovat většinou od tří do sedmi stupňů nad nulou, v některých dnech mohou vystoupat až na osm stupňů.

V noci bude mrznout podle měsíčního výhledu ČHMÚ pravděpodobně i v příštím týdnu, kdy meteorologové odhadují týdenní průměr nočních teplot na minus dva stupně. V dalších dvou týdnech, od 14. do 27. března, už se bude i v noci držet průměr teplot nad nulou. Denní teploty se podle meteorologů dostanou ve druhé polovině března pravděpodobně nad dlouhodobý průměr pro toto období. Týdenní průměry maximálních denních teplot se budou mezi 14. a 27. březnem pohybovat kolem 11 až 12 stupňů Celsia.

Témata: Počasí ČHMÚ