Předpověď počasí na příští týden: Oteplí se, může však i sněžit!

Ilustrační foto

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

11. února 2022 6:00

Jaro už klepe na dveře, naznačuje předpověď pro příští pracovní týden. Teploty se podle meteorologů z Českého hydrometeorologického ústavu vyšplhají výrazně nad nulu, přesto může v Česku i sněžit.

Počasí bude dle předpovědi na polovinu února poměrně teplé, denní maxima se budou držet nad nulou a v závěru pracovního týdne dosáhnou až 12 stupňů. Přesto mohou přeháňky, se kterými meteorologové místy počítají, být i sněhové, především ve vyšších polohách.

Předpověď na pondělí (00-24):Zpočátku polojasno až jasno, zejména na Moravě místy nízká oblačnost. Od západu postupně přibývání frontální oblačnosti a později v Čechách ojediněle přeháňky, nad 900 m sněhové. Nejnižší noční teploty +1 až -3 °C, při slabším větru až -6 °C. Nejvyšší denní teploty 2 až 6 °C, v Čechách a ve Slezsku místy kolem 8 °C.

Předpověď na úterý (00-24):Oblačno až zataženo, místy přechodně i polojasno. Místy přeháňky, nad 600 m sněhové. Nejnižší noční teploty +3 až -1 °C. Nejvyšší denní teploty 4 až 8 °C. 

Vyhlídka počasí od středy do pátku:Zataženo až oblačno, jen přechodně polojasno. Na většině území občas déšť nebo přeháňky, na hřebenech hor srážky přechodně sněhové. Nejnižší noční teploty ve středu +3 až -2 °C, v dalších dnech 6 až 1 °C. Nejvyšší denní teploty ve středu 3 až 8 °C, v dalších dnech 7 až 12 °C.

Témata: Počasí ČHMÚ