Předpověď na měsíc: Chladné počasí nás neopustí, zima naopak přitvrdí

mráz, zima

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

9. února 2022 6:00

Česko čekají v nadcházejících čtyřech týdnech teplotní výkyvy, zimního počasí se ale nezbavíme. Podle Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) se naopak koncem února ochladí a nadále bude mrznout.

Z nadcházejících čtyř týdnů bude chladněji ve druhé polovině období, tedy od 21. února, uvedl ČHMÚ v měsíčním výhledu.

ČHMÚ předpokládá v nynějším a následujícím týdnu týdenní průměrná maxima teplot mezi čtyřmi a šesti stupni Celsia, v dalších dvou týdnech od 21. února mezi dvěma a čtyřmi stupni.

V noci by mělo mrznout, týdenní průměrná minima by měla postupně klesat až pod minus čtyři stupně Celsia v prvním březnovém týdnu.

"Velké teplotní rozdíly v rámci celotýdenních průměrů se nepředpokládají, ale je pravděpodobné, že vlivem výrazné cirkulace, která trvá v oblasti Atlantik-Evropa už poměrně dlouhou dobu, se krátkodobé výrazné teplotní výkyvy vyskytnou," uvedli meteorologové.

Srážek by podle výhledu ČHMÚ mělo z následujících čtyř týdnů spadnout nejvíc v tom příštím. "Srážky budou většinou sněhové, ale v nižších a středních polohách střídavě i dešťové, proto se souvislá sněhová pokrývka v těchto polohách udrží většinou jen krátkou dobu," doplnili meteorologové.

Témata: Počasí mráz