Počasí dnes: Jak se v Česku projeví přechod studené fronty?

Ilustrační fotografie.

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz, ČTK

4. února 2022 6:00

Počasí v Česku dnes začne ovlivňovat studená fronta, na teplotách se to však projeví až v sobotu. Páteční denní maxima totiž mohou dosáhnout až 9 °C. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu.

V pátek bude přes Česko přecházet studená fronta, bude zataženo až oblačno s občasným deštěm, sněžit bude nejdříve jen v nejvyšších polohách hor, s ochlazením se bude hranice sněžení postupně snižovat.

Foukat bude mírný jihozápadní vítr, v Čechách později večer zesílí na čerstvý místy s nárazy kolem 55 kilometry v hodině. Částečně slábnout by měl vítr v sobotu večer.

Předpověď na pátek (00-24):Zataženo až oblačno. Místy občasný déšť nebo mrholení, nad 900 m, na východě zpočátku nad 600 m sněžení. Ojediněle i srážky mrznoucí a mlhy. Později večer v severozápadní polovině Čech občas déšť nebo přeháňky, nad 500 m postupně srážky sněhové. Nejnižší noční teploty 4 až 0 °C, na Moravě ojediněle až -1 °C. Nejvyšší denní teploty 5 až 9 °C, na východě místy kolem 4 °C, v 1000 m na horách kolem 1 °C. Mírný jihozápadní až západní vítr 2 až 6 m/s, v Čechách později večer čerstvý severozápadní 4 až 9 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s.

Témata: Počasí ČHMÚ