Počasí se dnes a zítra ponese ve znamení oteplení, naznačuje předpověď!

Počasí, ilustrační fotografie.

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

13. ledna 2022 6:00

Poslední dva dny druhého lednového pracovního týdne se ponesou ve znamení oteplení, ukazuje předpověď Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Navzdory teplotám nad nulou může na některých místech sněžit.

Ve zbytku pracovního týdne bude zprvu zataženo až oblačno, postupně se ale vyjasní a oteplí. Denní maxima dosáhnou ve čtvrtek 6 °C, v pátek může teploměr ukázat ještě o stupeň více. Nad nulou může být i v 1000 metrech na horách.

Z předpovědi na webu ČHMÚ také vyplývá, že v pátek musí lidé počítat se srážkami, které mohou být ve vyšších polohách sněhové. 

Předpověď na čtvrtek (00-24):Zataženo až oblačno, ojediněle až polojasno. Na severovýchodě a východě v noci, ráno a dopoledne ojediněle slabé sněžení nebo i mrznoucí mrholení. Během dne od západu postupně ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty -1 až -5 °C, při zmenšené oblačnosti kolem -7 °C. Nejvyšší denní teploty 2 až 6 °C, v 1000 m na horách kolem +1 °C. Slabý, během dne mírný západní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na pátek (00-24):Zpočátku jasno nebo skoro jasno. Ojediněle, na severu a severovýchodě místy nízká oblačnost. Během dne od severovýchodu přibývání oblačnosti až na zataženo a později večer na severu a severovýchodě místy slabý déšť, nad 600 m i sněžení. Nejnižší noční teploty +2 až -2 °C, při slabším větru až -5 °C. Nejvyšší denní teploty 3 až 7 °C. Mírný západní až severozápadní vítr 2 až 6 m/s.

Témata: Počasí Zima