Počasí v příštím týdnu: Jak to bude se sněhem? Meteorologové řekli víc!

Lidé ve sněhové vánici, ilustrační fotografie.

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

12. prosince 2021 6:00

Česko v posledních dnech zasypal sníh, meteorologické odhady ale nasvědčují tomu, že v příštím týdnu vydrží jen někde. Dle předpovědi by mělo dorazit oteplení, nejprve do Čech, později i na Moravu.

Podle týdenní předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) sice bude od pondělí do čtvrtka panovat oblačno až zataženo, přesto se má oproti právě končícímu týdnu výrazně oteplit.

Už v pondělí může být v Čechách místy až 5 °C, od středy stoupnou teploty i ve zbytku republiky. Ve středu dosáhnou denní maxima šesti, o den později při zmenšené oblačnosti může teploměr ukázat ještě o stupeň více.

Předpověď na pondělí (00-24):Zataženo až oblačno, na Moravě zpočátku místy i polojasno. Zpočátku v Čechách místy, postupně jen ojediněle slabý déšť, i mrznoucí. Ve východní polovině území místy slabé sněžení, které bude od západu postupně přecházet v slabý déšť se sněhem nebo v déšť. Nejnižší noční teploty +1 až -3 °C, na Moravě a ve Slezsku při zmenšené oblačnosti až -8 °C. Nejvyšší denní teploty -2 až +2 °C, v Čechách místy až +5 °C. Slabý západní až severozápadní vítr 1 až 4 m/s.

Předpověď na úterý (00-24):Zataženo až oblačno, na horách a ojediněle na Moravě přechodně i polojasno. Ojediněle slabé sněžení nebo mrholení, i mrznoucí. Ojediněle mlhy, i mrznoucí. Nejnižší noční teploty +3 až -1 °C, na východě Moravy a Slezska až -6 °C. Nejvyšší denní teploty -1 až +3 °C, v Čechách až +5 °C. Slabý proměnlivý vítr 1 až 4 m/s.

Předpověď na středu (00-24):Zataženo až oblačno. Ojediněle mrholení, v noci i mrznoucí. Ojediněle mlhy, i mrznoucí. Nejnižší noční teploty +3 až -1 °C, na severovýchodě Moravy a ve Slezsku až -6 °C. Nejvyšší denní teploty 2 až 6 °C. Slabý jihozápadní až západní 1 až 4 m/s.

Předpověď na čtvrtek (00-24):Oblačno až zataženo, místy přechodně i polojasno. Ojediněle mrholení, na východě občasné slabé sněžení. Ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty +2 až -2 °C. Nejvyšší denní teploty 1 až 5 °C, při zmenšené oblačnosti až 7 °C. Mírný západní až severozápadní vítr 2 až 5 m/s.

Témata: Počasí Zima ČHMÚ