Předpověď počasí: Do Česka se žene pravá zima! Bude až -10 stupňů

sníh

Autor: Libor Novák, stars24.cz

5. prosince 2021 6:00

Příští týden se v Česku bude nadále ochlazovat. Teploty v noci mohou klesat až k -10 stupňům a hrozí další sněžení nebo sněhové přeháňky.

Vyplývá to z předpovědi počasí Českého hydrometeorologického ústavu.

Předpověď na pondělí:Oblačno až zataženo, později místy i polojasno. Místy sněhové přeháňky, na východě zejména zpočátku sněžení. Nejnižší noční teploty 0 až -4 °C. Nejvyšší denní teploty 0 až 4 °C, na severovýchodě kolem -1 °C. Mírný severozápadní vítr 2 až 6 m/s, bude k večeru slábnout.

Předpověď na úterý:Většinou oblačno, zejména na horách ojediněle sněhové přeháňky. Během dne v Čechách od západu přechodně zataženo a místy občasné sněžení. Pod 300 m i srážky smíšené. Nejnižší noční teploty -2 až -6 °C, při zmenšené oblačnosti a sněhové pokrývce až -10 °C. Nejvyšší denní teploty -1 až +3 °C. Slabý proměnlivý vítr 1 až 4 m/s.

Předpověď na středu:Oblačno až zataženo, místy, zejména na východě i polojasno. Ojediněle, na západě později místy slabé sněžení. Nejnižší noční teploty -2 až -6 °C, při zmenšené oblačnosti a sněhové pokrývce až -10 °C. Nejvyšší denní teploty -2 až +2 °C. Slabý, přes den mírný jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na čtvrtek:Zataženo až oblačno, na většině území sněžení nebo sněhové přeháňky, pod 400 m přechodně i srážky smíšené. Nejnižší noční teploty -1 až -5 °C, při přechodně zmenšené oblačnosti a sněhové pokrývce až -8 °C. Nejvyšší denní teploty -2 až +2 °C. Mírný jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s.

Vyhlídka počasí od pátku do neděle:Zataženo až oblačno, místy sněžení nebo sněhové přeháňky. V nižších a středních polohách i srážky dešťové nebo mrznoucí. Nejnižší noční teploty -1 až -6 °C, při přechodně zmenšené oblačnosti a sněhové pokrývce kolem -8 °C. Nejvyšší denní teploty -2 až +3 °C. 

Témata: Počasí sníh