Počasí: V příštím týdnu nastane podle meteorologů další zlom!

Ilustrační fotografie.

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

26. listopadu 2021 6:00

V posledních dnech se v Česku poměrně ochladilo, podle meteorologů by ale v nadcházejícím týdnu mělo dojít k dalšímu zlomu, tentokráte k lepšímu. Počítá se totiž s oteplením.

Podle týdenní předpovědi na webu Českého hydrometeorologického ústavu se úvodní dny příštího týdne ještě ponesou v podobném duchu jako nyní, teploty se budou pohybovat kolem nuly. Od středy ale nastane zlom a začne se oteplovat. Denní maxima ve zbytku týdne pak mohou dosáhnout až 7 °C.

Předpověď na pondělí (00-24):Proměnlivá, převážně velká oblačnost, na většině území sněhové přeháňky nebo občasné sněžení. Nejnižší noční teploty -1 až -5 °C, v noci se bude místy tvořit náledí nebo zmrazky. Nejvyšší denní teploty -1 až +3 °C. Mírný severozápadní až západní vítr 3 až 7 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s.

Předpověď na úterý (00-24):Oblačno až zataženo, zpočátku místy sněhové přeháňky, postupně od západu sněžení, které bude přecházet v polohách pod 500 m v déšť se sněhem nebo v déšť. Nejnižší noční teploty -1 až -5 °C, v noci se bude místy tvořit náledí nebo zmrazky. Nejvyšší denní teploty 0 až 4 °C. Vítr mírný západní až jihozápadní 3 až 7 m/s, v Čechách a na Českomoravské vrchovině postupně čerstvý 5 až 10 m/s, místy s nárazy 15 až 20 m/s.

Vyhlídka počasí od středy do pátku:Oblačno až zataženo, na většině území občas déšť nebo přeháňky, na horách převážně, od středních poloh jen přechodně srážky sněhové nebo smíšené. Nejnižší noční teploty +4 až -1 °C. Nejvyšší denní teploty 2 až 7 °C.

Témata: Počasí ČHMÚ Podzim