Počasí bude přát víkendovým radovánkám! Letos možná naposledy

Ilustrační fotografie.

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

18. listopadu 2021 6:00

Meteorologové očekávají příští týden denní maxima kolem 5 stupňů a sněžení i v polohách kolem 600 metrů. Předpověď alespoň naznačuje, že o nadcházejícím víkendu bude ještě výrazně tepleji.

Sluníčka si přitom moc neužijeme, alespoň to tedy vyplývá z předpovědi na webu Českého hydrometeorologického ústavu. Obloha má být po oba dny převážně oblačná či zatažená. 

Denní maxima přesto mohou přinejmenším v sobotu překročit 10 °C, někde mohou být i o dva stupně vyšší. V neděli už se začne mírně ochlazovat, teploměr ukáže maximálně 9 °C. 

Předpověď na sobotu (00-24):Oblačno až zataženo, zpočátku ojediněle slabý déšť. Postupně místy až polojasno. Nejnižší noční teploty 9 až 5 °C. Nejvyšší denní teploty 8 až 12 °C. Mírný západní vítr 2 až 6 m/s, během odpoledne bude slábnout.

Předpověď na neděli (00-24):Oblačno až zataženo, přechodně i polojasno. Později večer na severozápadě přeháňky, nad 900 m smíšené nebo sněhové. Nejnižší noční teploty 5 až 1 °C, při zmenšené oblačnosti až -1 °C. Nejvyšší denní teploty 5 až 9 °C. Slabý jihozápadní až západní vítr 1 až 4 m/s.

Témata: Počasí ČHMÚ Podzim