Předpověď počasí: Příští týden může sněžit, o nástup zimy ještě nepůjde!

Zima, ilustrační fotografie.

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

6. listopadu 2021 6:00

Podzim je zhruba v polovině, takže se o slovo pomalu začíná hlásit i zima, a to především ve vyšších polohách. Potvrzuje to i předpověď Českého hydrometeorologického ústavu pro začátek příštího týdne.

Podle týdenní předpovědi zveřejněné na webu ČHMÚ se teploty budou v první polovině příštího týdne pohybovat v noci lehce nad nulou, klesnout pod bod mrazu by mohly ve středu. Ve dne pak maxima dosáhnou 10 °C.

Navzdory tomu, že obloha bude převážně oblačná či zatažená, jsou přeháňky očekávány jen místy. Ve vyšších polohách, tedy na horách, však mohou být i sněhové.

Předpověď na pondělí (00-24):Oblačno až zataženo, místy přeháňky, nad 800 m, během dne nad 1000 m smíšené nebo sněhové. Nejnižší noční teploty 4 až 0 °C. Nejvyšší denní teploty 6 až 10 °C. Mírný západní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na úterý (00-24):Oblačno až zataženo, místy přeháňky, nad 1000 m smíšené nebo sněhové. Odpoledne postupně ubývání srážek a oblačnosti. Nejnižší noční teploty 4 až 0 °C. Nejvyšší denní teploty 6 až 10 °C. Slabý západní nebo proměnlivý vítr 1 až 4 m/s, na východě postupně mírný severovýchodní vítr 3 až 7 m/s.

Předpověď na středu (00-24):Jasno až polojasno, místy, během dne ojediněle nízká oblačnost nebo mlhy, ráno i mrznoucí. Nejnižší noční teploty +2 až -2 °C. Nejvyšší denní teploty 7 až 11 °C, při nízké oblačnosti nebo mlze kolem 4 °C. Slabý, přes den místy mírný jihovýchodní vítr 3 až 7 m/s.

Témata: Počasí sníh ČHMÚ