Počasí: O víkendu dejte pozor na vítr, vyplývá z předpovědi!

Větrný rukáv

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

28. října 2021 6:00

Volno by si lidé mohli pořádně užít také o nadcházejícím víkendu. Naznačuje to alespoň předpověď meteorologů z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ), která slibuje nadprůměrné teploty pro tuto roční dobu.

O víkendu by podle předpovědi měly panovat příjemné podzimní teploty. V noci na sobotu sice mohou i klesnout pod nulu, během dne však vystoupají během obou víkendových dnů až k 16 stupňům.

Pocitová teplota ovšem může být na některých místech nižší kvůli větru, na který upozorňují meteorologové. Především na horách na severu země může jeho rychlost dosáhnout v nárazech až 70 kilometrů za hodinu.

Předpověď na sobotu (00-24):Jasno až polojasno, ráno a dopoledne na západě a jihozápadě místy, jinde jen ojediněle, mlhy nebo nízká oblačnost. Nejnižší noční teploty 6 až 2 °C, na západě až -1 °C. Nejvyšší denní teploty 12 až 16 °C, při déletrvající mlze nebo nízké oblačnosti kolem 8 °C. Mírný jihovýchodní až jižní vítr 3 až 7 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s, zejména na horách na severu a severovýchodě kolem 20 m/s (70 km/h). V západní polovině území slabý proměnlivý vítr do 3 m/s.

Předpověď na neděli (00-24):Skoro jasno až polojasno, ráno a dopoledne místy nízká oblačnost nebo mlhy. Nejnižší noční teploty 8 až 4 °C, na západě místy kolem 2 °C. Nejvyšší denní teploty 12 až 16 °C, při déletrvající mlze nebo nízkéoblačnosti kolem 8 °C. Čerstvý jihovýchodní až jižní vítr 4 až 8 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s, na horách na severu kolem 20 m/s (70 km/h). Na západě Čech jen slabý vítr.

Témata: Počasí vítr ČHMÚ