Pozor na počasí o víkendu! Meteorologové čekají sníh i mrznoucí mlhy!

Počasí, ilustrační fotografie.

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

22. října 2021 6:00

Ještě předevčírem si lidé užívali teplot nad dvacet stupňů, o nadcházejícím víkendu už budou výrazně nižší. Ve vyšších polohách může dokonce sněžit, upozorňují meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu.

Podle předpovědi ČHMÚ se budou denní maxima v sobotu i neděli pohybovat kolem 10 °C. Silný vítr, který část Česka trápil především včera, by měl nadále slábnout.

Počasí zároveň může připomínat zima, v ranních hodinách hrozí výskyt mrznoucích mlh. V sobotu může navíc ve vyšších polohách sněžit, v noci na neděli pak teploty klesnou pod nulu. 

Předpověď na sobotu (00-24):Převážně oblačno a místy přeháňky, nad 800 m smíšené nebo sněhové. Odpoledne a večer ustávání srážek a ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty 6 až 2 °C. Nejvyšší denní teploty 7 až 11 °C. Mírný západní až severozápadní vítr 3 až 7 m/s bude večer slábnout.

Předpověď na neděli (00-24):Jasno až polojasno, zejména ráno místy mlhy, i mrznoucí. Nejnižší noční teploty +2 až -2 °C. Nejvyšší denní teploty 8 až 12 °C. Slabý proměnlivý, postupně místy mírný jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s.

Témata: Počasí Zima