Tropické počasí už asi nepřijde, ale... Meteorologové řekli, co nás čeká!

Letní počasí, ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

7. září 2021 6:00

Tropů se letos už zřejmě nedočkáme. Od příštího týdne by se mělo opět ochlazovat. Tento týden ale bude výjimkou a přinese oteplení.

Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu, která ukazuje, že nejteplejší dny tohoto týdne zažijeme od středy do soboty.

Předpověď na středu:Jasno nebo skoro jasno. Ráno ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty 12 až 8 °C. Nejvyšší denní teploty 23 až 27 °C. Slabý proměnlivý, během dne mírný jihovýchodní vítr 3 až 7 m/s.

Předpověď na čtvrtek:Jasno nebo skoro jasno. Nejnižší noční teploty 12 až 8 °C. Nejvyšší denní teploty 24 až 28 °C. Slabý, během dne ve východní polovině území mírný jižní až jihovýchodní vítr 3 až 7 m/s.

Předpověď na pátek:Jasno až polojasno. Od západu v Čechách oblačno, místy přeháňky, ojediněle bouřky. Nejnižší noční teploty 13 až 9 °C. Nejvyšší denní teploty 24 až 28 °C. Slabý proměnlivý, přes den na východě mírný jižní až jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na sobotu:Oblačno až polojasno, místy přeháňky, ojediněle bouřky. Na východě srážky jen ojediněle. Nejnižší noční teploty 15 až 11 °C. Nejvyšší denní teploty 21 až 25 °C, na východě a jihovýchodě až 28 °C. Slabý proměnlivý nebo jihozápadní vítr 1 až 4 m/s.

Témata: Počasí