Předpověď počasí na víkend: Dnes dorazí tropy, pak se VÝRAZNĚ OCHLADÍ!

Letní počasí, ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

30. července 2021 6:00

Zatímco dnes ještě Česku hrozí tropické teploty, o víkendu se prudce ochladí. V neděli mohou denní teploty klesnout až k 17 stupňům.

Vyplývá to z předpovědi počasí Českého hydrometeorologického ústavu.

Předpověď na pátek:Přes den jasno až polojasno, přechodně až oblačno a v jihovýchodní polovině území ojediněle přeháňky nebo bouřky. K večeru od jihozápadu přibývání oblačnosti a později na jihozápadě bouřky nebo déšť. Nejvyšší denní teploty 28 až 32 °C, na západě kolem 26 °C, v 1000 m na horách kolem 22 °C. Slabý, během dne mírný jihozápadní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na sobotu:Zpočátku zataženo až oblačno, místy déšť, přeháňky, ojediněle i bouřky, v Čechách četnější. Během dne od západu většinou polojasno. Večer od jihozápadu přibývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty 18 až 14 °C, v severozápadní polovině Čech až 12 °C. Nejvyšší denní teploty 23 až 27 °C. Mírný západní vítr 3 až 7 m/s, v bouřkách přechodně zesílí. Večer bude vítr slábnout.

Předpověď na neděli:Oblačno až zataženo, postupně s deštěm, na východě ojediněle bouřky. V jihovýchodní polovině území místy vydatné srážky. Nejnižší noční teploty 15 až 11 °C, na Moravě a ve Slezsku kolem 16 °C. Nejvyšší denní teploty 17 až 21 °C, na jihovýchodě kolem 23 °C. Mírný severozápadní až západní vítr 2 až 6 m/s, na Moravě a ve Slezsku zpočátku jihovýchodní. Vítr v bouřkách přechodně zesílí. 

Témata: Počasí Léto