Tropické počasí vydrží i příští týden. Jen ne v celém Česku!

Letní počasí, ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

24. července 2021 6:00

I příští týden se teploty budou dotýkat hranice tropické třicítky. Letní vedra si ale neužije celé Česko, ukazuje předpověď Českého hydrometeorologického ústavu.

Předpověď na pondělí:Oblačno až zataženo, místy přechodně až polojasno. Místy, postupně na většině území přeháňky nebo místy bouřky, i silné. Nejnižší noční teploty 18 až 14 °C. Nejvyšší denní teploty 27 až 31 °C, v jihozápadní polovině Čech kolem 25 °C. Slabý proměnlivý vítr 1 až 4 m/s, v bouřkách přechodně zesílí.

Předpověď na úterý:Oblačno až zataženo, místy přechodně až polojasno. Na většině území občas déšť nebo přeháňky, místy bouřky, i velmi silné. Nejnižší noční teploty 17 až 13 °C. Nejvyšší denní teploty 23 až 28 °C, na jižní Moravě až 30 °C. Mírný západní vítr 2 až 6 m/s, v bouřkách přechodně zesílí.

Předpověď na středu:Převážně oblačno a na většině území déšť, přeháňky, místy i bouřky. Postupně částečné ubývání srážek i oblačnosti. Nejnižší noční teploty 18 až 14 °C. Nejvyšší denní teploty 23 až 27 °C, jihovýchodě až 30 °C. Mírný západní vítr 2 až 6 m/s, v bouřkách přechodně zesílí.

Vyhlídka počasí od čtvrtka do soboty:Oblačno až polojasno, místy přeháňky, ojediněle i bouřky. Nejnižší noční teploty 17 až 12 °C. Nejvyšší denní teploty 23 až 28 °C. 

Témata: Počasí Léto