Tropické počasí míří do Česka! Potom se teploty zlomí!

Letní počasí, ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

21. července 2021 6:00

Česko se za několik dní opět ponoří do tropických teplot. Denní maxima totiž vystoupají až na 31 stupňů. Následně se ale ochladí, a to až na 23 stupňů.

Podle Českého hydrometeorologického ústavu se tropů dočkáme o víkendu. V sobotu bude skoro jasno až polojasno a nejvyšší denníteploty vyrostou na 27 až 31 °C.

Tam by měly vydržet i v neděli, kdy už bude oblačno až zataženo. Od západu se navíc postupně na většině území objeví občas déšť nebo přeháňky, místy bouřky, ojediněle i silné. Nejvyšší denní teploty ale ještě porostou až na 31 °C.

S příchodem nového týdne se ale ochladí. Na většině území se objeví občasný déšť, přeháňky nebo bouřky, a nejvyšší denní teploty klesnou pod tropickou hranici na 23 až 28 °C. Delšího oteplení se tedy jen tak nedočkáme, jak vyplývá i z dlouhodobé předpovědi počasí.

Probíhající týden by totiž měl být nejteplejší v celém období od 19. července do 15. srpna. Následně by průměrné týdenní teploty měly postupně klesat a ve druhé polovině předpovědního období budou pravděpodobně už pod hodnotami, které jsou obvyklé pro danou roční dobu

Témata: Počasí Léto