Česku dnes hrozí další extrémní tropy! Žhavé počasí večer ukončí silné bouřky!

Bouřky

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

29. června 2021 6:00

Česku dnes hrozí další tropický den s velmi vysokými teplotami, které vystoupají až na 34 stupňů. Večer ale letní den ukončí bouřky, které mohou být místy silné.

Úterek nejprve přinese tropické teploty, které mohou na jihovýchodě země dosáhnout až 34 stupňů Celsia. Později odpoledne a večer pak celé Česko mohou zasáhnout bouřky.

Místy se vyskytnou přívalové deště, nárazy větru o rychlosti kolem 90 kilometrů za hodinu a kroupy. Ještě ve středu pak bude zvláště na Moravě a ve Slezsku přes den horko s teplotami až 27 stupňů a opět se mohou objevit silné bouřky.

Podrobná předpověď Českého hydrometeorologického ústavu

V úterý bude oblačno až polojasno, v Čechách místy, na Moravě a ve Slezsku se zpočátku jen ojediněle přeháňky nebo i bouřky. Později odpoledne a večer od jihozápadu přijdou četné přeháňky a bouřky, i velmi silné.

Nejvyšší denní teploty vyrostou na 28 až 32 °C, na jihovýchodě až na 34 °C, na západě kolem 26 °C, v 1000 m na horách kolem 24 °C, na západě kolem 19 °C. Slabý proměnlivý, na Moravě mírný jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s, se bude později odpoledne a večer měnit na severozápadní. V bouřkách vítr přechodně zesílí.

Témata: Počasí Bouřky