Podrobná předpověď počasí: Jaký bude tento týden?

Ilustrační fotografie

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

21. června 2021 6:00

Česko má dva velmi horké dny za sebou a během nadcházejících dní by se mělo postupně ochlazovat. Teploty spadnou až na 20 stupňů a kromě dešťů hrozí i bouřky. Vyplývá to z předpovědi počasí Českého hydrometeorologického ústavu.

Předpověď na pondělí:Oblačno až polojasno, přechodně až zataženo. V noci zejména v Čechách místy přeháňky a bouřky, ojediněle silné. Během dne zpočátku jen ojediněle, během dne na většině území přeháňky a bouřky, ojediněle silné. Nejvyšší denní teploty 28 až 32 °C, ve východní polovině území místy až 34 °C, v 1000 m na horách kolem 25 °C. Mírný jihovýchodní vítr 2 až 5 m/s, v bouřkách přechodně zesílí a bude se měnit na severozápadní.

Předpověď na úterý:Oblačno až zataženo, přechodně až polojasno. Místy, během dne na většině území přeháňky nebo občasný déšť, místy bouřky, ojediněle velmi silné. Nejnižší noční teploty 19 až 15 °C. Nejvyšší denní teploty 24 až 28 °C, při déletrvající zmenšené oblačnosti kolem 30 °C. Slabý proměnlivý, během dne mírný severovýchodní až severní vítr 2 až 5 m/s, v bouřkách přechodně zesílí.

Předpověď na středu:Oblačno až polojasno, přechodně až zataženo. Zpočátku na většině území, během dne místy přeháňky nebo bouřky, ojediněle silné. Nejnižší noční teploty 20 až 16 °C, na západě a jihozápadě až 14 °C. Nejvyšší denní teploty 22 až 26 °C, na východě kolem 28 °C. Mírný severozápadní vítr 2 až 5 m/s, v bouřkách přechodně zesílí. 

Předpověď na čtvrtek:Oblačno až zataženo, přechodně až polojasno. Na většině území občasný déšť nebo přeháňky, místy bouřky, zejména na východě, ojediněle silné. Nejnižší noční teploty 18 až 14 °C. Nejvyšší denní teploty v Čechách 19 až 24 °C, na Moravě a ve Slezsku 24 až 29 °C. Mírný severní vítr 2 až 5 m/s, v bouřkách přechodně zesílí.

Předpověď na pátek:Oblačno až zataženo, přechodně až polojasno. Na většině území občasný déšť nebo přeháňky, na východě místy bouřky, ojediněle silné, jinde bouřky jen ojediněle. Nejnižší noční teploty 16 až 12 °C. Nejvyšší denní teploty 20 až 24 °C. Mírný severozápadní až severní vítr 2 až 5 m/s, v bouřkách přechodně zesílí.

Vyhlídka počasí na víkend:Polojasno až oblačno, místy přeháňky, ojediněle bouřky. Nejnižší noční teploty 16 až 11 °C. Nejvyšší denní teploty 20 až 25 °C, postupně 24 až 29 °C.

Témata: Počasí Déšť Léto