Předpověď počasí: Česko dnes zažije ještě teplejší den, než včera! Pak přijdou silné bouřky!

Bouřky, ilustrační fotografie

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

20. června 2021 6:00

Dnešní den bude ještě teplejší, než ten včerejší! Večer vedra utnou bouřky, které mohou být místy silné. V pondělí ale opět hrozí tropy!

Dneškem by v Česku měla skončit vlna veder, ačkoliv se očekávají maximální teploty v průměru ještě o jeden stupeň vyšší než v sobotu, takže se 20. červen podle meteorologů zřejmě stane zatím nejteplejším dnem tohoto roku.

Velmi horký víkend ale mají v Čechách k večeru nebo v noci ukončit silné bouřky, které může provázet nárazový vítr, kroupy a přívalové srážky. Hlavně na východě republiky vydrží teploty nad tropickou třicítku ještě v pondělí, pak se mírné ochlazení, bouřky nebo déšť čekají v celé republice.

Podle ČHMÚ bude jasno až polojasno a nejvyšší denní teploty vyrostou na 30 až 34 °C, v Čechách ojediněle až na 36 °C. Večer se ale v západní polovině Čech místy přeháňky nebo bouřky, ojediněle i silné.

Od pondělí se v Česku ochladí, i když nijak výrazně. V pondělí hrozí nadále přeháňky a bouřky, ojediněle i silné. Nejnižší noční teploty ale vyrostou na 21 až 16 °C a nejvyšší denní teploty na tropických 27 až 32 °C. 

Témata: Počasí Bouřky Léto