Předpověď počasí na tento týden: Vedra budou pokračovat! Pak přijde ochlazení!

Letní počasí

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

7. června 2021 6:00

Zpočátku týdne bude v Česku nadále panovat teplé počasí. Postupně se ale mírně ochladí a ke konci týdne se mohou objevit další bouřky. Vyplývá to z předpovědi ČHMÚ.cz.

Předpověď na pondělí:Převážně polojasno, k ránu ojediněle mlhy, zejména na jihozápadě. Během dne ojediněle přeháňky, na západě a jihozápadě i bouřky. Večer částečné ubývání oblačnosti. Nejvyšší denní teploty 24 až 28 °C, v 1000 m na horách kolem 19 °C. Slabý, na Moravě a ve Slezsku během dne mírný severovýchodní vítr 2 až 5 m/s.

Předpověď na úterý:Polojasno až skoro jasno. Postupně oblačno, v Čechách až zataženo a místy přeháňky nebo bouřky. Na Moravě a ve Slezsku srážky jen ojediněle. Nejnižší noční teploty 15 až 11 °C. Nejvyšší denní teploty 23 až 27 °C. Slabý severovýchodní až severní vítr 1 až 4 m/s, v Čechách se večer bude měnit na severozápadní.

Předpověď na středu:Oblačno až zataženo, v Čechách s deštěm nebo přeháňkami. Na Moravě a ve Slezsku místy i polojasno a srážky jen místy. Místy bouřky. Nejnižší noční teploty 16 až 12 °C. Nejvyšší denní teploty 22 až 26 °C, při trvalejších srážkách kolem 20 °C. Slabý, během dne mírný severozápadní až severní vítr 2 až 5 m/s.

Předpověď na čtvrtek:Většinou oblačno a místy déšť nebo přeháňky, zejména na Moravě a ve Slezsku. Ojediněle bouřky Nejnižší noční teploty 14 až 10 °C. Nejvyšší denní teploty 21 až 25 °C, při trvalejších srážkách kolem 19 °C. Slabý, během dne mírný severozápadní nebo severní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na pátek:Polojasno až oblačno, během dne místy přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 14 až 10 °C. Nejvyšší denní teploty 20 až 24 °C. Slabý, během dne mírný severní vítr 2 až 5 m/s.

Vyhlídka počasí na víkend:Zpočátku polojasno až oblačno a zejména během dne místy přeháňky nebo bouřky. Postupně polojasno nebo skoro jasno a při zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky. Nejnižší noční teploty 15 až 10 °C. Nejvyšší denní teploty 20 až 25 °C.

Témata: Počasí Léto