Varování meteorologů pokračuje! Tohle počasí nás čeká dnes!

Větrný rukáv

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

5. května 2021 6:00

Silný vítr, který zasáhl v úterý část republiky, se dnes středu odpoledne vrátí do západní poloviny Čech. V nárazech přesáhne rychlost 65 kilometrů v hodině, může způsobit menší škody na budovách a lámat stromy. Informoval o tom Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ), který tak doplnil své pondělní upozornění na silný vítr.

Dnes bude podle meteorologů zataženo až oblačno, na většině území se objeví déšť nebo přeháňky. Postupně od západu proměnlivá oblačnost, ojediněle přeháňky, nad 900 m sněhové. Ojediněle bouřky.

K večeru ubývání srážek a oblačnosti. Nejnižší noční teploty 9 až 5 °C, na jihovýchodě a východě kolem 10 °C. Nejvyšší denní teploty 9 až 14 °C, na jihovýchodě a východě až 17 °C, v 1000 m na horách kolem 6 °C.

Obyvatelé Plzeňského, Karlovarského a Ústeckého kraje a části středních a jižních Čech by navíc měli se silným větrem počítat i dnes, a to  odpoledne a večer.

"Doporučuje se zajistit okna, dveře, odstranit nebo upevnit volně uložené předměty, zabezpečit skleníky apod. Dbát zvýšené opatrnosti při pohybu venku a při řízení vozidel. Na horách omezit túry a nevydávat se zejména do hřebenových partií," doplnili meteorologové.

Témata: Počasí vítr