Předpověď počasí: Česko zasáhnou mrazy až kolem -7!

mráz

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

26. dubna 2021 6:00

Česko se bude do úterý potýkat s mrazy až kolem -7 stupňů. Vyplývá to z výstrahy, kterou zveřejnil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Výstraha před mrazy platí do úterních 09:00 pro všechny kraje. Mrazy se zřejmě objeví i v nižších polohách. Pracovníci ČHMÚ proto doporučují zakrýt zeleninu a nižší rostliny netkanou textilií a stromy případně ošetřit přípravky proti promrznutí.

Předpověď na pondělí:Jasno nebo skoro jasno, během dne až polojasno, na severovýchodě přechodně až oblačno, ojediněle přeháňky, nad 600 m smíšené nebo sněhové. Nejnižší noční teploty 0 až -4 °C, na jihu Moravy +2 až -1 °C. Nejvyšší denní teploty 7 až 11 °C, na jihu a jihozápadě ojediněle až 14 °C, v 1000 m na horách kolem 2 °C, na Šumavě kolem 7 °C. Mírný severní až severovýchodní vítr 2 až 5 m/s. Hrozí přízemní mráz místy kolem -7 °C

Předpověď na úterý:Jasno až polojasno, během dne postupně přibývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty -1 až -5 °C, na jižní Moravě kolem 0 °C. Nejvyšší denní teploty 10 až 14 °C. Slabý, postupně mírný jihovýchodní až východní vítr 3 až 7 m/s. Opět hrozí přízemní mráz místy kolem -7 °C.

Témata: Počasí mráz