Počasí dnes bude řádit! Meteorologové vydali výstrahu!

Větrný rukáv

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

11. dubna 2021 6:00

Část republiky dnes zasáhne silný vítr. Podle meteorologů by mohl dosáhnout až rychlosti vichřice, a pro území Moravy a Slezska proto vydali varování.

Dnes bude převážně oblačno, pouze večer dojde přechodně k ubývání oblačnosti. Nejvyšší denní teploty vyrostou na 15 až 19 °C, při déletrvající zmenšené oblačnosti až dokonce na 21 °C.

Rizikem ale bude od dnešního rána vítr. V Čechách bude většinou slabý jihovýchodní až jižní o rychlosti 1 až 4 m/s, na Moravě a ve Slezsku ale hrozí během dne vítr čerstvý o rychlosti 5 až 10 m/s, s nárazy 15 až 20 m/s (až 70 km/h), na horách kolem 25 m/s (90 km/h).

Podle meteorologů hrozí poškození stromů a lesních porostů i menší škody na budovách, nebezpečí úrazu uvolněnými předměty a zlomenými větvemi nebo možné komplikace v dopravě.

"Doporučuje se zajistit okna, dveře, odstranit nebo upevnit volně uložené předměty, zabezpečit skleníky apod. Dbát zvýšené opatrnosti při pohybu venku a při řízení vozidel. Na horách omezit túry a nevydávat se zejména do hřebenových partií," uvedli meteorologové.

Témata: Počasí vítr