Počasí tento týden: Hrozí sněžení i náledí, teploty budou klesat pod nulu!

Mráz na silnici

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

5. dubna 2021 6:00

Řidiči by měli zbystřit. Tento týden hrozí podle předpovědi počasí Českého hydrometeorologického ústavu nejen sněžení, ale vrátí se i mrazivé teploty a náledí. Pozor by si proto měli dát také chodci.

Předpověď na pondělí:Zpočátku jasno nebo skoro jasno, přes den postupně od severozápadu zataženo, odpoledne s deštěm a přeháňkami, které přejdou ve smíšené a sněhové. Na jihovýchodě déšť až k večeru a později přechod ve srážky smíšené. Ojediněle bouřky. Večer na západě a severozápadě Čech ustávání srážek a ubývání oblačnosti. Nejvyšší denní teploty 9 až 13 °C, na západě Čech kolem 7 °C, na střední a jižní Moravě kolem 15 °C, v 1000 m na horách kolem 5 °C, v Krušných horách a na severu Čech kolem 2 °C. Odpoledne od severozápadu výrazně ochlazení. Mírný jihozápadní až jižní vítr 3 až 7 m/s, během dne přechodně čerstvý 5 až 9 m/s, s nárazy 15 až 20 m/s, na horách 20 až 30 m/s (až 110 km/h) se bude večer měnit na severozápadní a částečně zeslábne.

Předpověď na úterý:Proměnlivá, převážně velká oblačnost a na většině území sněhové přeháňky, přes den v polohách pod 300 m i srážky smíšené. Ojediněle bouřky. Nejnižší noční teploty 0 až -4 °C. Nejvyšší denní teploty 3 až 7 °C. Mírný západní až severozápadní vítr 3 až 7 m/s. Místy se bude tvořit náledí.

Předpověď na středu:Oblačno až polojasno, ojediněle sněhové přeháňky. Během dne od západu až zataženo a na většině území občasné sněžení, v polohách pod 300 m i srážky smíšené. Ojediněle bouřky. Na horách místy tvorba sněhových jazyků. Večer v Čechách postupně ubývání oblačnosti a slábnutí srážek. Nejnižší noční teploty -1 až -5 °C. Nejvyšší denní teploty 2 až 6 °C. Mírný západní až severozápadní vítr 3 až 7 m/s, přes den místy přechodně čerstvý 5 až 9 m/s s nárazy kolem 15 m/s. Místy se bude tvořit náledí.

Předpověď na čtvrtek:Většinou oblačno a místy sněhové přeháňky, zejména na horách. Přes den v polohách pod 300 m i srážky smíšené. Zpočátku na severovýchodě území zataženo s občasným sněžením nebo sněhovými přeháňkami. Nejnižší noční teploty 0 až -4 °C. Nejvyšší denní teploty 3 až 7 °C. Mírný západní až jihozápadní vítr 3 až 6 m/s.

Předpověď na pátek:Oblačno až polojasno. Nejnižší noční teploty +1 až -3 °C. Nejvyšší denní teploty 10 až 14 °C. Mírný jihozápadní až jižní 2 až 5 m/s. 

Vyhlídka počasí na víkend:Oblačno až zataženo, občasný déšť nebo přeháňky, na horách sněhové. Postupně ubývání oblačnosti a srážek. Nejnižší noční teploty +3 až -2 °C. Nejvyšší denní teploty 7 až 12 °C, zpočátku na východě kolem 14 °C.

Témata: Počasí mráz