Pozor na víkendové plány! Počasí je může překazit!

Zimní počasí v Česku, mráz trápí chodce i řidiče

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

25. února 2021 6:00

O víkendu se v Česku ochladí. Zatímco do konce týdne mají teploty přesahovat až desetistupňovou hranici, během volných dní spadnou až na tři stupně!

Ukazuje to předpověď Českého hydrometeorologického ústavu.

Předpověď na pátek:Jasno až polojasno, zpočátku místy mlhy nebo zataženo nízkou oblačností. Odpoledne od severozápadu přibývání oblačnosti a později místy přeháňky nebo občasný déšť, v polohách nad 1000 m postupně sněžení. Nejnižší noční teploty +3 až -1 °C, při mírném větru kolem +5 °C. Nejvyšší denní teploty 12 až 16 °C, při mlze nebo nízké oblačnosti kolem 8 °C. Slabý proměnlivý nebo jihozápadní vítr se bude měnit na mírný severozápadní 2 až 6 m/s.

Předpověď na sobotu:Většinou oblačno, ojediněle, na severovýchodě místy přeháňky, v polohách nad 700 m přeháňky sněhové. Nejnižší noční teploty +3 až -1 °C. Nejvyšší denní teploty 5 až 9 °C, na severu kolem 3 °C. Mírný severozápadní až severní vítr 2 až 6 m/s bude večer slábnout.

Předpověď na neděli:Oblačno až polojasno, na severovýchodě až zataženo a ojediněle občasný déšť, v polohách nad 700 m občasné sněžení. Ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty +1 až -3 °C. Nejvyšší denní teploty 5 až 9 °C. Slabý proměnlivý vítr do 4 m/s. 

Témata: Počasí Zima