Jarní počasí je tady! Bude až 17 stupňů!

Jaro

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

19. února 2021 6:00

Už příští týden přijdou do Česka první známky jara. Teploty totiž vyšplhají až na 17 stupňů!

Ukazuje to předpověď počasí Českého hydrometeorologického ústavu.

Předpověď na pondělí:Převážně zataženo nízkou oblačností, místy mlhy. Na horách a ojediněle i v nižších polohách jasno. Během dne v Čechách místy rozpouštění nízké oblačnosti. Nejnižší noční teploty +3 až -1 °C. Nejvyšší denní teploty 3 až 7 °C, při malé oblačnosti kolem 10 °C. Mírný jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s bude slábnout a měnit se na jižní až jihozápadní.

Předpověď na úterý:Jasno až polojasno, ráno místy mlhy nebo zataženo nízkou oblačností, která se ojediněle udrží po celý den. Nejnižší noční teploty +2 až -2 °C. Nejvyšší denní teploty 12 až 16 °C, při déletrvající mlze nebo nízké oblačnosti kolem 6 °C. Slabý proměnlivý nebo jihozápadní vítr 1 až 4 m/s.

Vyhlídka počasí od středy do pátku:Jasno až polojasno, ráno místy mlhy nebo zataženo nízkou oblačností, která se ojediněle udrží po celý den. V závěru období od severozápadu přibývání oblačnosti a místy přeháňky. Nejnižší noční teploty +4 až -1 °C. Nejvyšší denní teploty 12 až 17 °C, při déletrvající mlze nebo nízké oblačnosti kolem 6 °C, v závěru období 9 až 14 °C.

Témata: Počasí Jaro