Čeká Česko další KALAMITA? Předpověď počasí do pátku nevypadá dobře!

Zimní počasí v Česku, mráz trápí chodce i řidiče

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

9. února 2021 6:00

Česko má za sebou kalamitní pondělí. Jak ale ukazuje předpověď počasí na příští dny, situace se vzhledem k silným mrazům a hustému sněžení může opakovat.

Vyplývá to z předpovědi počasí Českého hydrometeorologického ústavu.

Předpověď na úterý:Během dne většinou oblačno a místy sněžení nebo sněhové přeháňky. Nejnižší noční teploty -5 až -10 °C, v severní polovině území místy kolem -13 °C. Nejvyšší denní teploty -7 až -3 °C, na jihu a jihovýchodě kolem 0 °C, v 1000 m na horách kolem -8 °C, na Šumavě a v Beskydech kolem -4 °C. Slabý proměnlivý nebo severní vítr do 4 m/s.

Předpověď na středu:Oblačno až zataženo, zpočátku ojediněle, postupně na většině území občasné sněžení. Na jihovýchodě přechodně i déšť se sněhem nebo déšť, ojediněle mrznoucí. Nejnižší noční teploty -5 až -10 °C, v severní polovině území -10 až -15 °C. Nejvyšší denní teploty -7 až -2 °C, na jihu a jihovýchodě kolem 0 °C. Slabý, postupně mírný severovýchodní až severní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na čtvrtek:Zataženo až oblačno, na většině území občasné sněžení nebo sněhové přeháňky. Během dne od západu slábnutí srážek a později večer i ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty -7 až -12 °C, na západě až -15 °C. Nejvyšší denní teploty -9 až -4 °C. Mírný severozápadní vítr 3 až 7 m/s, během dne místy přechodně až čerstvý 5 až 9 m/s s nárazy kolem 15 m/s.

KOMENTÁŘ METEOROLOGA: Místy tvorba sněhových jazyků.

Předpověď na pátek:Oblačno až polojasno, místy sněhové přeháňky. Nejnižší noční teploty -10 až -15 °C, při zmenšené oblačnosti kolem -18 °C. Nejvyšší denní teploty -9 až -4 °C. Mírný severozápadní až severní vítr 3 až 7 m/s, na východě zpočátku s nárazy kolem 15 m/s.

KOMENTÁŘ METEOROLOGA: Místy tvorba sněhových jazyků.

Témata: Počasí Zima