Počasí na víkend: Přijde další sněžení, bude až -10!

Lidé ve sněhové vánici, ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

28. ledna 2021 6:00

O víkendu se v Česku opět ochladí. Přižene se další sněžení a noční teploty klesnou až k minus deseti stupňům.

Vyplývá to z předpovědi počasí Českého hydrometeorologického ústavu.

Předpověď na pátek:Převážně zataženo s deštěm, ojediněle i mrznoucím. V severovýchodní polovině území nad 500 m, na severovýchodní Moravě a ve Slezsku ve všech polohách srážky sněhové. Nejnižší noční teploty +2 až -2 °C, na severu a severovýchodě kolem -4 °C. Nejvyšší denní teploty 3 až 7 °C, na severu a východě kolem 1 °C. Slabý jihovýchodní až východní vítr do 4 m/s. Během odpoledne a k večeru postupně v jihozápadní polovině území mírný západní vítr 3 až 7 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s.

Předpověď na sobotu:Zataženo až oblačno, občas déšť, v polohách nad 800 m, na severu a východě nad 400 m srážky sněhové. Během odpoledne postupně srážky sněhové ve všech polohách a později večer od severu ubývání srážek. Nejnižší noční teploty +3 až -1 °C, na severovýchodě až -3 °C. Nejvyšší denní teploty 4 až 8 °C, na severu a východě kolem 2 °C. Mírný západní až jihozápadní vítr 3 až 7 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s, se bude měnit na severní.

Předpověď na neděli:Proměnlivá oblačnost, zpočátku místy, postupně jen ojediněle sněhové přeháňky. V jižní polovině území zpočátku až zataženo s občasným sněžením. Nejnižší noční teploty -2 až -6 °C, při malé oblačnosti a sněhové pokrývce až -10 °C, zejména na severu území. Nejvyšší denní teploty -3 až +1 °C. Mírný severní až severovýchodní vítr 3 až 7 m/s bude k večeru slábnout.

Témata: Počasí Zima