Počasí na tento týden: Silné mrazy se vrací!

Ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

25. ledna 2021 6:00

Do Česka se vrací mrazivé počasí. V noci budou teploty klesat hluboko pod nulu, ve dne se budou držet spíše kolem nuly, místy i pod ní.

Vyplývá to z předpovědi počasí Českého hydrometeorologického ústavu.

Předpověď na pondělí:Oblačno až zataženo, místy přechodně i polojasno. Místy sněžení nebo sněhové přeháňky, zejména v severovýchodní polovině území. Nejnižší noční teploty -1 až -5 °C, při zmenšené oblačnosti a sněhové pokrývce kolem -8 °C. Nejvyšší denní teploty -1 až +3 °C, v 1000 m na horách kolem -4 °C. Mírný severozápadní až západní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na úterý:Oblačno až zataženo, místy přechodně i polojasno. Zpočátku místy, během dne na většině území občasné sněžení nebo sněhové přeháňky. Nejnižší noční teploty -2 až -6 °C, při zmenšené oblačnosti a sněhové pokrývce až -8 °C. Nejvyšší denní teploty -2 až +2 °C. Mírný západní až severozápadní vítr 3 až 7 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s.

Předpověď na středu:Oblačno až zataženo, místy přechodně i polojasno. Místy občasné sněžení nebo sněhové přeháňky. Nejnižší noční teploty -1 až -5 °C. Nejvyšší denní teploty -1 až +3 °C. Mírný západní vítr 2 až 6 m/s bude večer slábnout a měnit se na jihozápadní.

Předpověď na čtvrtek:Zpočátku oblačno a místy občasné sněžení nebo sněhové přeháňky. Během dne od jihozápadu zataženo se sněžením, přecházejícím kromě severovýchodu v déšť, ojediněle i mrznoucí, nebo déšť se sněhem. Nejnižší noční teploty -1 až -5 °C, při zmenšené oblačnosti a sněhové pokrývce kolem -8 °C. Nejvyšší denní teploty -1 až +3 °C, v Čechách večer místy až 5 °C. Slabý jihozápadní až jižní, v Čechách postupně místy mírný západní vítr 3 až 7 m/s s nárazy kolem 15 m/s.

Předpověď na pátek:Zataženo až oblačno, občas déšť, ojediněle mrznoucí. Na severovýchodě zpočátku sněžení nebo déšť se sněhem. Večer srážky místy a na horách na severozápadě sněhové. Nejnižší noční teploty +4 až 0 °C, v severovýchodní polovině +2 až -2 °C. Nejvyšší denní teploty 5 až 9 °C. Mírný západní až jihozápadní 3 až 7 m/s s nárazy kolem 15 m/s.

Předpověď na víkend:Zataženo až oblačno, místy déšť nebo přeháňky, zpočátku na horách, postupně ve všech polohách srážky sněhové. Ke konci období ubývání srážek a částečně i oblačnosti. Nejnižší noční teploty v sobotu +3 až -1 °C, v dalších dnech 0 až -5 °C, v závěru při zmenšené oblačnosti kolem -8 °C. Nejvyšší denní teploty v sobotu 3 až 7 °C, v dalších dnech -1 až +3 °C.

Témata: Počasí Zima mráz