Počasí se umoudřilo? Oteplení je tady! Tohle nás čeká do konce týdne!

Zima, ilustrační fotografie

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

20. ledna 2021 6:00

Silné mrazy jsou na ústupu. Dnes už bychom se místy mohly během dne dočkat i sedmi stupňů, a podobně tomu bude v následujících dnech. Sněžení bude také spíše výjimkou.

Vyplývá to z předpovědi počasí Českého hydrometeorologického ústavu.

Předpověď na středu:Přes den oblačno až polojasno, ráno ojediněle mlhy i mrznoucí. Ojediněle, postupně místy zataženo nízkou oblačnosti, zejména na Moravě. Nejvyšší denní teploty 3 až 7 °C, v místech s mlhou nebo nízkou oblačnosti kolem 1 °C, v 1000 m na horách kolem 2 °C, na Šumavě kolem 5 °C. Mírný jihozápadní až západní vítr 2 až 6 m/s se během dne bude měnit na jižní až jihovýchodní. V západní polovině Čech a na severovýchodě území zpočátku v noci čerstvý 4 až 8 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s, na horách kolem 20 m/s (70 km/h).

Předpověď na čtvrtek:Oblačno až zataženo, místy až polojasno. Místy, zejména na Moravě mlhy, i mrznoucí. Ojediněle mrholení, večer na západě místy slabý déšť. Nejnižší noční teploty +1 až -3 °C, při malé oblačnosti a slabém větru kolem -5 °C. Nejvyšší denní teploty -1 až +3 °C, při malé oblačnosti až 7 °C. Mírný jihovýchodní až jižní vítr 2 až 6 m/s, na severovýchodě čerstvý jihozápadní vítr 4 až 8 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s.

Předpověď na pátek:Oblačno až zataženo, zpočátku místy až polojasno. Ojediněle, postupně místy slabý déšť, později v Čechách nad 800 m srážky sněhové. Místy, zejména na Moravě mlhy, i mrznoucí. Nejnižší noční teploty +1 až -3 °C, na východě kolem +2 °C. Nejvyšší denní teploty 2 až 6 °C, na východě až 8 °C. Mírný jižní až jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s se bude později měnit na západní. Zpočátku na severovýchodě čerstvý jihozápadní vítr 4 až 8 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s.

Témata: Počasí