Příští týden se výrazně oteplí! Zpočátku bude až -14, pak se počasí otočí!

mráz, zima

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

16. ledna 2021 6:00

Zatímco na počátku týdne bude v noci až -14 stupňů a během dne teploty téměř nevystoupají nad nulu, postupně se začne oteplovat. Ke konci týdne pak bude situace prakticky opačná.

Vyplývá to z předpovědi počasí Českého hydrometeorologického ústavu.

Předpověď na pondělí:Zataženo až oblačno, zpočátku místy až polojasno, zejména ve východní polovině území a ojediněle mrznoucí mlhy. Od západu na většině území sněžení. Nejnižší noční teploty -5 až -9 °C, při malé oblačnosti, zejména v severovýchodní polovině území kolem -14 °C. Nejvyšší denní teploty -7 až -3 °C, v jihozápadní polovině území -3 až +1 °C. Slabý proměnlivý vítr se bude během dne v jihozápadní polovině území měnit na mírný západní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na úterý:Zataženo až oblačno, místy přechodně polojasno. Místy slabé občasné sněžení, postupně v Čechách i déšť nebo mrholení a ojediněle mrznoucí srážky. Nejnižší noční teploty -1 až -5 °C, při malé oblačnosti a v severovýchodní polovině území kolem -7 °C. Nejvyšší denní teploty -3 až +1 °C, na jihu a jihozápadě až +3 °C. Mírný jihozápadní vítr 2 až 6 m/s se bude odpoledne a večer měnit na jižní až jihovýchodní.

Předpověď na středu:Zataženo až oblačno, místy slabý déšť nebo mrholení, ojediněle i mrznoucí srážky. Ojediněle mlhy, i mrznoucí. Nejnižší noční teploty +1 až -3 °C. Nejvyšší denní teploty 2 až 6 °C, v severovýchodní polovině území místy kolem 0 °C. Mírný jižní až jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s.

Vyhlídka počasí od čtvrtka do soboty:Oblačno až zataženo, místy déšť nebo přeháňky, na horách srážky smíšené nebo i sněhové. V závěru srážky četnější a od středních poloh sněhové. Ojediněle mlhy, i mrznoucí. Nejnižší noční teploty +3 až -2 °C. Nejvyšší denní teploty 2 až 7 °C.

Témata: Počasí mráz