Zima se vrátila! Kdy přijde dlouho očekávané jaro?

Jaro, ilustrační fotografie 6

Autor: Hrušková, stars24.cz

17. března 2018 10:46

Všichni již netrpělivě očekávají příchod jara. Kdy ho můžeme očekávat sdělila serveru stars24.cz meteoroložka Dagmar Honsová, která uvádí, že na Velikonoce už můžeme počítat s jarním počasím.

„Zimní charakter počasí, který přináší studené východní proudění, vydrží do poloviny příštího pracovního týdne. Takže i na první jarní den, který letos připadá na 20. 3. (jaro začíná přesně v 17:15 hod.), bude letos sněžit,“ uvedla serveru stars24.cz Dagmar Honsová. Vypadá to tedy, že to ještě necelý týden budeme muset vydržet.

Meteoroložka nám dále prozradila, že naposledy, kdy sněžilo první jarní den, byl rok 2001. Je tedy zřejmé, že na tak dlouho zimu nejsme zvyklí. Poslední zimy u nás byly spíše teplejší, a tak mnoho z nás cítí, že už je zima dlouhá a nemá na ni náladu. 

„Ve druhé polovině příštího týdne se ale začne rychle oteplovat a na první jarní víkend už bude nejvyšší odpolední teplota stoupat až k 10°C,“ sdělila meteoroložka. Mámě se tedy na co těšit. Vypadá to s jarem velmi nadějně a příští víkend bychom si mohli užívat již ve slunečních paprscích.

„Také Velikonoce už budou letos jarní svátky. Nicméně i v dubnu ještě nejsou vyloučené sem tam sněhové přeháňky v nížinách,“ dodala serveru stars24.cz Dagmar Honsová. Doufáme tedy, že jarní počasí vydrží co nejdéle a že ho již nic nezkazí.

Témata: Jaro