Příští týden nasněží, ukazuje předpověď počasí!

Zasněžená auta

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

3. ledna 2021 6:00

Česko by se mohlo příští týden dočkat sněhové nadílky. Ta by se měla objevit nejen ve vyšších polohách, ale i v nížinách.

Vyplývá to z předpovědi počasí Českého hydrometeorologického ústavu.

Předpověď na pondělí:Většinou zataženo a místy občasný déšť nebo déšť se sněhem, v Čechách většinou nad 400 m, na Moravě a ve Slezsku nad 700 m sněžení. Nejnižší noční teploty +3 až -1 °C. Nejvyšší denní teploty 2 až 6 °C, na západě kolem 1 °C. Slabý proměnlivý nebo severovýchodní vítr 1 až 4 m/s.

Předpověď na úterý:Převážně zataženo, na většině území občasný déšť nebo déšť se sněhem, v Čechách většinou nad 400 m, na Moravě a ve Slezsku nad 600 m sněžení. Nejnižší noční teploty +2 až -2 °C. Nejvyšší denní teploty -1 až +3 °C, na východě až 5 °C. Mírný severovýchodní až severní vítr 2 až 5 m/s.

Předpověď na středu:Převážně zataženo, místy sněžení, v polohách pod 400 m déšť se sněhem nebo déšť. Nejnižší noční teploty +1 až -3 °C. Nejvyšší denní teploty 0 až +4 °C. Slabý proměnlivý vítr 1 až 4 m/s.

Předpověď na čtvrtek:Zataženo až oblačno, místy sněžení, pod 300 m i déšť se sněhem. Nejnižší noční teploty 0 až -4 °C. Nejvyšší denní teploty -1 až +3 °C. Mírný západní až severozápadní vítr 2 až 6 m/s.

Vyhlídka počasí od pátku do neděle:Zataženo až oblačno, místy přechodně polojasno. Místy sněžení nebo sněhové přeháňky. Nejnižší noční teploty -1 až -5 °C, postupně -3 až -7 °C, při zmenšené oblačnosti ojediněle kolem -10 °C. Nejvyšší denní teploty -4 až +1 °C.

Témata: Počasí sníh