Předpověď počasí: O víkendu může sněžit!

Zimní počasí v Česku, mráz trápí chodce i řidiče

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

30. prosince 2020 6:00

O víkendu může v Česku od středních poloh sněžit. Teploty také po příchodu roku 2021 začnou klesat, a to zejména v noci.

Vyplývá to z předpovědi počasí Českého hydrometeorologického ústavu.

Předpověď na pátek:Oblačno až zataženo, ojediněle sněhové přeháňky. V noci a ráno místy mrznoucí mlhy. Nejnižší noční teploty -2 až -6 °C, při delším protrhání oblačnosti až -9 °C. Nejvyšší denní teploty -1 až +3 °C. Slabý proměnlivý nebo jihovýchodní vítr do 3 m/s.

Předpověď na sobotu:Zataženo až oblačno, ojediněle, na východě místy sněžení, zpočátku i srážky mrznoucí. Postupně pod 800 m déšť. Nejnižší noční teploty -1 až -5 °C. Nejvyšší denní teploty -1 až +3 °C, na východě kolem 5 °C. Slabý východní až jihovýchodní vítr 1 až 4 m/s bude na Moravě a ve Slezsku zesilovat.

Na východě Moravy se v noci a ráno může tvořit ledovka.

Předpověď na neděli:Převážně zataženo, občas déšť nebo déšť se sněhem, nad 400 m sněžení. Ojediněle mrznoucí srážky. Nejnižší noční teploty +3 až -2 °C. Nejvyšší denní teploty 0 až 4 °C. Slabý jihovýchodní až východní vítr 1 až 4 m/s, na Českomoravské vrchovině a jižní Moravě přechodně mírný 3 až 7 m/s.

Témata: Počasí