Počasí příští týden: Další ochlazení? Bude až -7!

Ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

29. listopadu 2020 6:00

Příští týden hrozí podle předpovědi počasí, že teploty v noci klesnou až na -7. V nížinách se navíc může objevit déšť se sněhem.

Ukazuje to předpověď počasí Českého hydrometeorologického ústavu.

Předpověď na pondělí:Zataženo až oblačno, zpočátku na severovýchodě na horách místy, jinde ojediněle sněžení, v polohách pod 400 m i slabý déšť nebo mrholení. Během dne ustávání srážek a částečné ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty 0 až -4 °C. Nejvyšší denní teploty -1 až +3 °C. Slabý severozápadní vítr 1 až 4 m/s se bude měnit na jihozápadní až jižní.

Předpověď na úterý:Zataženo až oblačno, zpočátku v Čechách ojediněle, na Moravě a ve Slezsku místy polojasno. Od severozápadu postupně v Čechách a na západě Moravy na většině území, jinde ojediněle sněžení, v polohách pod 400 m i déšť se sněhem. Nejnižší noční teploty -2 až -6 °C. Nejvyšší denní teploty -2 až +2 °C. Mírný jižní až jihozápadní vítr 2 až 5 m/s.

Předpověď na středu:Oblačno až zataženo, ojediněle slabé sněžení, v polohách pod 300 m i déšť se sněhem. Nejnižší noční teploty 0 až -4 °C. Nejvyšší denní teploty -2 až +2 °C. Slabý proměnlivý nebo jihovýchodní vítr do 3 m/s nebo klidno.

Předpověď na čtvrtek:Oblačno až zataženo, místy přechodně polojasno. Ojediněle sněžení, v polohách pod 300 m déšť se sněhem, ojediněle i mrznoucí. Nejnižší noční teploty -1 až -5 °C, při zmenšené oblačnosti kolem -7 °C. Nejvyšší denní teploty -1 až +3 °C. Slabý proměnlivý nebo jihovýchodní vítr 1 až 4 m/s.

Vyhlídka počasí od pátku do neděle:Oblačno až zataženo, místy přechodně polojasno. Ojediněle sněžení, v nížinách i déšť, ojediněle mrznoucí. Postupně sněžení jen na horách. Nejnižší noční teploty -1 až -5 °C, při zmenšené oblačnosti kolem -7 °C, postupně +2 až -2 °C. Nejvyšší denní teploty 0 až 5 °C.

Témata: Počasí sníh mráz