Počasí na příští týden: Před den i dva stupně!

Ilustrační fotografie

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

21. listopadu 2020 6:00

Příští týden bude teplotně poměrně stálý. Denní teploty se budou pohybovat nejčastěji mezi 2 a 6 stupni. Zpočátku týdne ale bude tepleji a místy dosáhne rtuť teploměru až 9 stupňů.

Vyplývá to z předpovědi počasí Českého hydrometeorologického ústavu.

Předpověď na pondělí:Zataženo až oblačno, od západu místy občasný déšť nebo přeháňky, na severu postupně nad 900 m srážky sněhové. Odpoledne a večer od severozápadu ustávání srážek a ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty 6 až 2 °C, na jihu a východě až 0 °C. Nejvyšší denní teploty 4 až 8 °C. Mírný jihozápadní až západní vítr 2 až 6 m/s se bude odpoledne měnit na severozápadní.

Předpověď na úterý:Jasno až polojasno, zejména na Moravě místy mlhy nebo i nízká oblačnost. Nejnižší noční teploty +2 až -2 °C. Nejvyšší denní teploty 5 až 9 °C, při mlze nebo nízké oblačnosti kolem 3 °C. Slabý západní vítr 1 až 4 m/s se bude měnit na jižní.

Předpověď na středu:Polojasno, místy, zejména na Moravě zataženo nízkou oblačností nebo mlhy, i mrznoucí. Nejnižší noční teploty +2 až -2 °C. Nejvyšší denní teploty 2 až 6 °C, ojediněle až 9 °C. Slabý, ve východní polovině území postupně mírný jižní až jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s.

Vyhlídka počasí od čtvrtka do soboty:Oblačno až zataženo, mlhavo, na horách místy, jinde jen ojediněle polojasno. Ojediněle mrholení nebo slabý déšť. Nejnižší noční teploty +3 až -2 °C. Nejvyšší denní teploty 2 až 6 °C, v Čechách a ve Slezsku místy kolem 8 °C.

Témata: Počasí Podzim