Do Česka se vkrádá listopad. Jaké přinese počasí?

Podzimní příroda, ilustrační fotografie

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

30. října 2020 7:50

Listopad by se měl letos obejít bez výraznějšího sněžení. To by podle meteorologů mělo dorazit až v prosinci. Naopak bude příští měsíc místy nezvyklé teplo.

Na začátku listopadu se podle meteorologického serveru AccuWeather dočkáme ještě mírného oteplení podobného tomu, které přijde na konci tohoto týdne. Teploty místy vystoupají k téměř 15 stupňům. Poté se ale ochladí a na konci prvního týdne klesnou denní teploty k 11 stupňům.

V druhém listopadovém týdnu se dočkáme výraznějšího ochlazení. Denní maxima totiž budou šplhat pouze ke zhruba sedmi stupňům nad nulou. V následujícím týdnu se ale opět dočkáme oteplení.

Teploty během dne totiž vyrostou opět k 10 stupňům. Polojasné až oblačné počasí panující od začátku měsíce ale vystřídají přeháňky a déšť. Ty nás budou doprovázet i v posledním listopadovém týdnu, kdy se opět výrazně ochladí. 

Konec listopadu a začátek prosince se ponese v duchu teplot dosahujících v maximech zhruba sedmi stupňů. Teploty v noci by ale s občasným výjimkami neměly zatím pravidelně klesat pod bod mrazu.

Témata: Počasí Podzim