Počasí: O víkendu bude chladno! Teploty v noci spadnou skoro k nule!

Podzimní příroda, ilustrační fotografie

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

29. října 2020 6:00

V následujících dnech se v Česku ochladí. Teploty mohou během noci spadnou téměř k nule, tepleji bude pouze v sobotu, kdy se noční teploty mohou dostat až nad 10 stupňů a denní až na 14.

Vyplývá to z předpovědi počasí Českého hydrometeorologického ústavu.

Předpověď na pátek:Převážně zataženo, na východě zpočátku polojasno až oblačno a ojediněle mlhy. Od západu postupně na většině území déšť. Večer na jihozápadě ubývání srážek. Nejnižší noční teploty 7 až 3 °C, na východě při malé oblačnosti až 1 °C. Nejvyšší denní teploty 9 až 13 °C. Mírný jihozápadní až západní vítr 3 až 7 m/s.

Předpověď na sobotu:Zataženo až oblačno a místy občasný déšť, zejména v severovýchodní polovině území. Během dne od jihozápadu ustávání srážek a později i ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty 11 až 7 °C. Nejvyšší denní teploty 10 až 14 °C, v Čechách a na jižní Moravě ojediněle až 16 °C. Mírný západní až severozápadní vítr 2 až 6 m/s bude během dne slábnout.

Předpověď na neděli:Převážně zataženo nízkou oblačností, místy mlhy. Na horách a ojediněle i v nižších polohách polojasno. Ojediněle mrholení. Nejnižší noční teploty 9 až 5 °C, při zmenšené oblačnosti až 2 °C. Nejvyšší denní teploty 8 až 12 °C, při zmenšené oblačnosti kolem 14 °C. Slabý jižní vítr 1 až 4 m/s.

Témata: Počasí Podzim