Poslední teplý víkend? Počasí vyláká milovníky výletů!

Mraky při západu slunce

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

20. října 2020 8:13

Česko má před sebou možná poslední teplý víkend v letošním roce. Během dne totiž teploty ke konci týdne vyrostou až na 20 stupňů.

Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu. Podle meteorologů bude ve čtvrtek většinou polojasno, pouze místy se objeví mlhy nebo nízká oblačnost, která se ojediněle udrží po celý den.

Nejnižší noční teploty klesnou na 9 až 5 °C, při malé oblačnosti a uklidnění větru na 3 °C. Nejvyšší denní teploty ale vyrostou na 16 až 20 °C. Poté se mírně ochladí.

V pátek bude oblačno až zataženo, v severozápadní polovině území se mohou objevit místy déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty ale porostou na 11 až 7 °C, nejvyšší denní teploty nanejvýš na 13 až 17 °C.

V sobotu bude zataženo až oblačno a místy se objeví déšť nebo přeháňky. Během dne ale dojde k ubývání srážek i oblačnosti. Nejnižší noční teploty dál porostou na 12 až 8 °C. Nejvyšší denní teploty pak opět mírně klesnou na 11 až 15 °C.

V neděli bude oblačno až polojasno a jen ojediněle se ukáže déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty už sice klesnou na 8 až 3 °C, nejvyšší denní teploty ale zůstanou kolem 10 až 15 °C.

Témata: Počasí Podzim