Mrazy vystřídá VÝRAZNÉ OTEPLENÍ, ukazuje předpověď počasí!

Podzimní den v areálu zámku Lednice

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

19. října 2020 8:16

Tento týden se Česko dočká teplot pod bodem mrazu, ale i jarního počasí. V průběhu týdne se během dne oteplí až na 20 stupňů.

Vyplývá to z předpovědi počasí Českého hydrometeorologického ústavu.

Předpověď na pondělí:Polojasno až oblačno, k večeru postupně skoro jasno. Na severu zpočátku až zataženo a ojediněle slabý déšť nebo přeháňky. Ráno ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty 6 až 2 °C, zejména v jižní polovině území +3 až -1 °C. Nejvyšší denní teploty 9 až 13 °C, v 1000 m na horách kolem 4 °C. Slabý jihozápadní až jižní vítr 1 až 4 m/s.

Předpověď na úterý:Většinou polojasno, místy mlhy nebo nízká oblačnost, která se ojediněle udrží po celý den. Nejnižší noční teploty 5 až 1 °C, na jihozápadě místy až -2 °C. Nejvyšší denní teploty 9 až 13 °C, zejména v Čechách ojediněle až 16 °C. Slabý jihovýchodní až jižní vítr 1 až 4 m/s, ve východní polovině území postupně čerstvý 5 až 9 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s.

Předpověď na středu:Oblačno až polojasno, místy mlhy nebo nízká oblačnost, která se ojediněle udrží po celý den. Nejnižší noční teploty 7 až 3 °C, při malé oblačnosti a uklidnění větru kolem 1 °C. Nejvyšší denní teploty 10 až 14 °C, zejména v Čechách místy až 18 °C. Mírný jihovýchodní až jižní vítr 2 až 6 m/s, na severovýchodě zpočátku čerstvý 4 až 8 m/s.

Předpověď na čtvrtek:Většinou polojasno, místy mlhy nebo nízká oblačnost, která se ojediněle udrží po celý den. Nejnižší noční teploty 9 až 5 °C, při malé oblačnosti a uklidnění větru kolem 3 °C. Nejvyšší denní teploty 16 až 20 °C, při déletrvající nízké oblačnosti kolem 13 °C. Mírný jižní až jihovýchodní vítr 2 až 5 m/s se bude měnit na jihozápadní.

Předpověď na pátek:Oblačno až zataženo a místy déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty 10 až 6 °C. Nejvyšší denní teploty 13 až 17 °C. Mírný jižní až jihozápadní vítr 2 až 5 m/s. 

Témata: Počasí Podzim