Počasí: Do Česka se mohou přihnat bouřky, ve vyšších polohách sněžení!

sníh

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

9. října 2020 6:00

V Česku může o víkendu začít na horách sněžit. Hrozí také déšť a místy i bouřky!

Vyplývá to z předpovědi počasí, kterou zveřejnil Český hydrometeorologický ústav.

Předpověď na pátek:Oblačno až polojasno, v severozápadní polovině Čech až zataženo, na severozápadě a severu občas déšť, jinde déšť jen ojediněle. Nejnižší noční teploty 12 až 8 °C, na Moravě místy kolem 6 °C. Nejvyšší denní teploty 17 až 21 °C, na severozápadě a severu Čech kolem 16 °C, v 1000 m na horách kolem 12 °C. Mírný jihozápadní vítr 2 až 5 m/s, na Moravě v noci a ráno slabý do 3 m/s.

Předpověď na sobotu:Oblačno až polojasno, ráno ojediněle mlhy. Zpočátku na severozápadě, postupně od západu i na ostatním území až zataženo, občas déšť nebo přeháňky, ojediněle bouřky. Večer na severozápadě ustávání srážek a ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty 11 až 7 °C. Nejvyšší denní teploty 15 až 19 °C, v západní polovině Čech kolem 13 °C. Mírný jižní až jihozápadní vítr 2 až 6 m/s se bude měnit na západní až severozápadní.

Předpověď na neděli:Zataženo až oblačno, na Moravě a ve Slezsku, zpočátku místy, postupně občas déšť nebo přeháňky. V Čechách srážky ojediněle a místy až polojasno. Nad 1000 m déšť se sněhem nebo sněžení. Nejnižší noční teploty 9 až 5 °C, v západní polovině Čech 5 až 1 °C, místy přízemní mrazíky. Nejvyšší denní teploty 8 až 12 °C. Mírný západní až severozápadní vítr 2 až 6 m/s.

Témata: Počasí Bouřky sníh