Počasí na víkend: Tropy vystřídají silné bouřky a vichřice!

Bouřky

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

21. srpna 2020 6:00

Počasí nám v následujících dnech opět předvede svou sílu. Zatímco dnes se očekávají extrémní tropy, už v sobotu do Česka dorazí silné bouřky, přívalové deště a hrozí i vichřice.

Informoval o tom Český hydrometeorologický ústav.

Předpověď na pátek:Jasno nebo skoro jasno. Ráno ojediněle mlhy, zejména na Moravě a ve Slezsku. Později večer na západě Čech přibývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty 16 až 12 °C. Nejvyšší denní teploty 29 až 33 °C, v Čechách až 35 °C, v 1000 m na horách kolem 23 °C, na Šumavě a v Krušných horách kolem 27 °C. V noci a ráno slabý, během dne mírný jihovýchodní nebo jižní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na sobotu:Jasno až polojasno, během dne v Čechách od západu přibývání oblačnosti a postupně na většině území přeháňky nebo bouřky, ojediněle i silné. Na Moravě a ve Slezsku přibývání oblačnosti s přeháňkami a bouřkami až odpoledne a večer. Nejnižší noční teploty 18 až 14 °C. Nejvyšší denní teploty 29 až 34 °C, na západě Čech kolem 27 °C. Mírný jihovýchodní až jižní vítr 2 až 6 m/s se bude měnit na západní až severozápadní a v bouřkách přechodně zesílí.

V bouřkách se mohou vyskytnout přívalové srážky, kroupy a nárazy větru 20 až 25 m/s (70 až 90 km/h).

Předpověď na neděli:Většinou oblačno, místy přeháňky, ojediněle i bouřky. Na východě zpočátku ještě zataženo s deštěm. Večer ubývání srážek a místy i oblačnosti. Nejnižší noční teploty 18 až 14 °C, na západě Čech až 12 °C. Nejvyšší denní teploty 22 až 26 °C. Mírný západní až severozápadní vítr 3 až 7 m/s. 

Témata: Počasí Bouřky Vichřice