Počasí bude o víkendu lákat ven! Meteorologové ale varují!

Letní počasí

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

8. srpna 2020 6:00

Teploty o tomto víkendu opět překročí třicítku, a to hned o několik stupňů. Proto jsou meteorologové na pozoru, dokonce již vydali varování platné pro sobotu i neděli. Co nás v nadcházejících hodinách čeká?

Podle předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu budou nejvyšší teploty po oba víkendové dny dosahovat až 32 °C, v sobotu může být na některých místech dokonce 34 °C.

Meteorologové proto vydali výstrahu před vysokými teplotami. V sobotu bude v platnosti od 12 do 18 hodin pro celou republiku s výjimkou Moravskoslezského, Olomouckého a Zlínského kraje a Vysočiny. V neděli platí varování ve stejném časovém úseku zatím pro Prahu, Středočeský, Jihočeský, Plzeňský, Karlovarský, Ústecký, Liberecký a Jihomoravský kraj.

Lidem v souvislosti s tím doporučují, aby omezili tělesnou zátěž v poledních a odpoledních hodinách. Hrozí totiž nebezpečí přehřátí a dehydratace, je proto důležité dodržovat pitný režim, především zvýšit konzumaci neslazených nealkoholických nápojů, které je vhodné kombinovat s minerálními vodami.

Dospělí by také neměli nechávat děti nebo zvířata na přímém slunci, zvláště pak v zaparkovaných automobilech.

Témata: Počasí ČHMÚ Léto