Konec zimy v Česku? Velká předpověď, kdy přijde jaro

Jarní přiroda v celé své kráse

Autor: Jan Novák, stars24.cz

11. února 2018 19:15

V Česku už teploty přes den pod nulu klesat nebudou. Na přelomu února a března se budou teploty přes den držet zřejmě nad nulou. Pouze příští týden budou většinou mezi nulou až pěti stupni, v noci bude ale dál mrznout.

V dalších týdnech budou teploty asi stoupat. Vyplývá to z měsíčního výhledu počasí, který dnes zveřejnil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Průměr maximálních denních teplot bude v příštích čtyřech týdnech postupně růst. Již v příštím týdnu se rtuť přes den téměř nedostane pod nulu. Pouze v úterý by se mohly teploty pohybovat podle krátkodobé předpovědi od plus tří stupňů až po minus jeden. V závěru týdne ale mohou vystoupat až na sedm stupňů Celsia nad nulou. V noci budou příští týden teploty nadále pod bodem mrazu.

Nejteplejší z následujících čtyř týdnů bude podle ČHMÚ pravděpodobně období od 5. do 11. března s týdenním průměrem nejvyšších denních teplot kolem plus osmi stupňů. Objem srážek nebude v příštích týdnech mimořádně vysoký, ve srovnání s předchozími lety bude podle meteorologů průměrný, případně i pod dlouhodobým průměrem.

Předpověď na neděli (00-24):Zataženo až oblačno, místy přechodně skoro jasno až polojasno. Odpoledne a večer od západu občasné sněžení, v polohách pod 300 m i déšť se sněhem nebo déšť. Na východě srážky jen ojediněle. Nejnižší noční teploty -1 až -5 °C, při déletrvající malé oblačnosti ojediněle kolem -9 °C. Nejvyšší denní teploty 0 až 4 °C, v 1000 m na horách kolem -2 °C. Mírný jihozápadní vítr 3 až 7 m/s, na Moravě slabý 1 až 4 m/s.

Předpověď na pondělí (00-24):Oblačno až zataženo, ojediněle sněhové přeháňky, na východě zpočátku místy občasné sněžení, přechodně v polohách pod 300 m i déšť se sněhem. V Čechách večer od severozápadu ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty +1 až -3 °C. Nejvyšší denní teploty 0 až +4 °C. Mírný západní až severozápadní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na úterý (00-24):V Čechách polojasno až skoro jasno, ojediněle mrznoucí mlhy. Na Moravě a ve Slezsku oblačno až zataženo a na východě ojediněle slabé sněžení. Nejnižší noční teploty -1 až -5 °C, v Čechách při malé oblačnosti kolem -7 °C. Nejvyšší denní teploty -1 až +3 °C. Slabý proměnlivý vítr 1 až 4 m/s.

Předpověď na středu (00-24):Skoro jasno až polojasno, místy zataženo nízkou oblačností a na východě ojediněle slabé sněžení. V Čechách později večer na západě přibývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty -2 až -6 °C, při malé oblačnosti kolem -9 °C. Nejvyšší denní teploty 0 až 4 °C. Slabý proměnlivý vítr 1 až 4 m/s.

Předpověď na čtvrtek (00-24):Zataženo až oblačno, od západu se sněžením, které bude v polohách pod 700 m přecházet v déšť se sněhem nebo v déšť. Ojediněle mrznoucí srážky. Zpočátku místy polojasno. Nejnižší noční teploty -2 až -6 °C, při malé oblačnosti kolem -9 °C. Nejvyšší denní teploty 1 až 5 °C. Mírný jihozápadní vítr 2 až 6 m/s.

Vyhlídka počasí od pátku do neděle:Zataženo až oblačno, přechodně místy i polojasno. Ojediněle, postupně na většině území déšť nebo déšť se sněhem, od vyšších poloh sněhové. Nejnižší noční teploty +2 až -3 °C. Nejvyšší denní teploty 2 až 7 °C.

Témata: Počasí Zima Jaro